top of page

OM OSS

BULA NEOBISTRO
AV RENEÉ FAGERHØI

Reneé Fagerholdt Bula Neobistro resturant trondheim

Reneé Fagerhøi / Kjøkkensjef
og Andrea Svendssen / Assisterende Kjøkkensjef 

Om Reneé:

Reneé Fagerhøi er eier og kjøkkensjef på Bula. 

Det sa seg ikke selv at Reneé skulle bli kokk. Tvert imot. Reneé vokste opp nært naturen på en gård i et landsbyfelleskap, der familien delte plass med andre familier. Det gikk i ren mat som kokte rødbeter og bokhvete, mens lille Reneé drømte om burgere, Thousand Island-dressing og fries. Hun visste tidlig hva som var godt!

 

Før hun gikk inn i kokkebransjen, studerte hun kjønnsteori og mediekommunikasjon. Hun tok fagbrevet i 2011, og allerede i 2013 stod hun på pallen under NM i Kokkekunst. Da hadde det gått hele 10 år (!!) siden sist en kvinne hadde stått der. Men Reneé stoppet ikke der. Hun kokkelerte seg til topps i TV-programmet Top Chef i 2015, og derfra var målet satt: en egen restaurant, på hennes måte, hennes egen bule. Bula.

I 2017 åpnet Reneé Bula Neobistro midt i gryta av Trondheim. Siden har hun ikke sett seg tilbake. Hun har blant annet gitt ut kokebøkene «Kjøkkenfest» og «Fritter shjiten». Hun har også tryllet frem deilig julemat for millioner av nordmenn i beste sendetid i «Kvelden før kvelden» på NRK, og vært programleder for «Familiekokkene» på samme kanal. Stå-på-viljen hennes har ført til utmerkelsene «Årets kjøkkensjef» i 2018 og «Årets kulturpersonlighet» i 2019, utdelt av Adresseavisen.

 

Det beviser bare at uansett hva du drømmer om, så kan du få det til – med en solid dose lidenskap, ei skje full av fuck you-attitude og kanskje en ekstra klatt smør!

Om Bula:

Velkommen til Bula, der maten er like rebelsk som oss og hvert måltid et lite opprør mot det kjedelige!

 

Vi åpnet dørene for over 7 år siden, og sverger fortsatt troskap til vårt konsept og "watch me break the rules in the name of deliciousness"-holdning.

På Bula er vi stolte av å være annerledes. Vi elsker å utfordre det etablerte og bryte regler. Her skjuler vi ingenting med fritt innsyn til vårt kjøkken, så kan du se hvordan Bula-magien oppstår og komme litt bak fasaden i restaurantlivet vi elsker.

 

Vi tar smak og råvarer på alvor. Hver tallerken er en hyllest til kvalitet og kreativitet. Stemningen i restauranten finner du ikke maken til andre steder. På Bula trer du inn i en verden hvor smak er vår religion, og der vi tilber syrlighet, fett, sødme og umami – i rå harmoni.

 

«Bula er den kreative ventilen for alle mine ideer, reiser, opplevelser og egne kulinariske eventyr. Hver rett på Bula er som en reise tilbake til barndommen, som en konsert, et kunstverk eller en filmopplevelse. Alt er personlig, og alt har en historie.

Når du nyter et måltid hos oss, blir du en del av min verden. Hver bit og hver smak er nøye komponert med minner, opplevelser og lidenskap som hovedingredienser. Fra den første smaken til den siste biten, inviterer jeg deg til å oppleve en reise gjennom livet mitt.» - Reneé Fagerhøi 

 

Vi gjør vårt beste for å lese gjestene våre godt, så du trenger ikke bekymre deg for laaaaange avhandlinger om hver smule på tallerkenen dersom du faktisk ikke bryr deg. Vi fatter oss ofte i korthet, men er du nysgjerrig deler vi mer enn gjerne alle de spennende detaljene. Vi ønsker å tilpasse opplevelsen etter dine ønsker – enten du vil ha en enkel presentasjon eller en grundig fortelling om hver rett.

 

Vi synes det er ordentlig kult å kunne fortelle at vi har utdannet flere flinke sommelierer, kokker og servitører her på Bula. Yrkesstolthet er liksom greia vår, og det merker du når du er her – det sitter i veggene.

 

Både VG og Adressa har gitt oss terningkast 6, og i 2024 ble vi tildelt to gafler i Falstaff-guiden. Gøy at så mange matanmeldere kan sette pris på litt regelbrudd i matmagiens navn!

Lokalene:

Jeg får stadig spørsmål om hva som holdt til her før Bula flyttet inn. Svaret er like uventet som det er morsomt: Det var faktisk et lagerrom og en røykeplass til bingohallen i lokalet ved siden av! Nå har vi forvandlet det til en sjarmerende og spenstig oase midt i byens bråk – og helt uten spor av røyklukt!

Musikk:

Hos oss finner du ingen generisk og tilfeldig spilleliste som bare durer i bakgrunnen. Nei, her er det nøye utvalgte låter som setter stemningen og gir sjelen det den trenger! Når du sitter ved bord 30 og ser opp, vil du bli møtt av et stort og kitschy portrett av selveste Dolly Parton – dronninga sjøl!

 

Vi har en stor kjærlighet for musikk som virkelig gir gjenklang, og derfor fylles lokalet med gladtoner fra country, honky-tonk, rockabilly og god, gammeldags rock. Hver sang er valgt med omhu for å gi deg den perfekte opplevelsen.

 

Så len deg tilbake, nyt maten, og la musikken ta deg med på en tur du sent vil glemme!

bottom of page